Zlatan delägare och ambassadör för Bethard

Det var många turer och mycket “hysch hysch” som omgärdade Zlatans Ibrahimovic samarbete med den svenska betting-giganten Bethard. När det väl stod klart att affären rotts i land gick det inte att säga annat än att det troligtvis är en vinstaffär för båda parter.

Zlatans samarbete med Bethard innebär å ena sidan att vi kommer att få se honom i reklamsammanhang under en tid framöver. Det innebär å andra sidan att Zlatan belönats med aktier i Bethardgruppen. Det är i nuläget osäkert hur många aktier han belönats med, men givet att den svenske fotbolls-spelaren under lång tid varit en av världens mest välbetalda idrottsmän så är det ingen djärv gissning att att det handlar om aktier till ett åttasiffrigt belopp.

Att Ibrahimovic namn har stor kommersiell bärkraft är känt sedan tidigare. Han har under stora delar av sin fotbollskarriär vid sidan av sina bravader på planen synts som ansikte för ett antal varumärken. Mest känd i Sverige var en uppmärksammad reklamfilm för Volvo där vi bland annat kunde se Zlatan göra sin tolkning av den svenska nationalsången.

Nyligen signad som spelare för LA Galaxy anser många att vi ser början på slutet av Zlatans karriär som professionell fotbollsspelare, och fyllda 36 år gammal är han redan att betrakta som äldre än genomsnittet för den forwardsroll han har på fotbollsplanen. Om samarbetet med Bethard ger någon hint om hans eventuella planer för livet efter avslutad fotbollskarriär återstår att se.

Bethard är en av Sveriges populäraste bettingsajter som erbjuder ett stort utbud av sportsbetting samt en avdelning för casinospel. De har under många år varit ett av de mest välprofilerade företagen i spelbranschen, stött av ett stort antal uppmärksammade reklamkampanjer. De samarbetar vid sidan av Zlatan också med den svenske skådespelaren och idrottspersonligheten Dragomir Mrsic. De gjorde båda debut för Bethards räkning i en reklamfilm som drev med manliga stereotyper.