Serena Williams

Det finns väl ingen som inte har hört talas om den fantastiska tennisspelaren Serena Williams. Serena föddes år 1981 i Michigan och är en högerhänt spelare från USA. Hittills har hon vunnit hela 23 stycken Grand Slam-titlar, vilket tveklöst är rekord.

Karriär

Redan i en mycket ung ålder lyckades Serena göra stor entré i tennisvärlden. Hon ansågs nämligen vara en professionell tennisspelare redan i 14-års ålder. Åren har gått mycket snabbt för Serena och hon har lyckats kamma hem ett flertal prestigefyllda medaljer fram till idag. Bland annat har hon vunnit 71-singeltitlar och 23 dubbeltitlar på WTA-tour. Under 2001 lyckades Serena med sin professionalism vinna singeltiteln i WTA tour Champinship och den absolut högsta rankning som hon har uppnått i dubbel är rankning nummer 1. Än idag fortsätter Serena att vara ledande i WTA-touren, trots att många menar att hon har uppnått en relativt hög ålder.

Egenskaper på topp

Man kan tveklöst säga att Serena Williams besitter många olika typer av styrkor, men den styrka som anses vara hennes främsta är hennes ordentliga servar. Det är många motspelare som har haft svårt att returnera hennes servar och servarna har mätts upp till att flyga i 206 kilometer i timmen. Det är ingen annan än Serenas syster Venus som har lyckats komma i närheten av dessa krafter och nivåer. Utöver hennes grymma servar är hennes forehand mer än utmärkt. Något man tydligt ser i hennes spel är att hon föredrar att styra hela spelet genom att befinna sig på baslinjen. På så sätt tvingar hon motspelaren att ständigt befinna sig i rörelse genom att rikta sina slag väldigt noga.

Trots att Serena börjar komma upp i åren så är hon ännu på topp. Hennes fysik är otrolig och det finns ingen anledning till att hon inte skulle kunna fortsätta med tennisen upp till en ålder av 40 år.