Roger Federer

Det går inte att prata om tennisatleter utan att nämna den fantastiske Roger Federer. Roger är en schweizisk tennisspelare som är känd över hela världen och har länge varit en mycket välkänd profil i sporten. Redan när Roger var 8 år gammal började han intressera sig för tennis och fram till idag har han lyckats få till mängder med grymma titlar och rekord. Ett av dessa rekord är att han har lyckats kamma hem flest Grand Slam-titlar under sin karriär (herrsingelspelare) och utöver det innehar han även rekordet för att ha vunnit flest Wimbledonturneringar.

Något man absolut inte får glömma bort att nämna när det kommer till Federer är hur ofta han har varit världsetta. Roger har varit legat på toppen i hela 302 veckor och 237 av dessa kom direkt efter varandra. Det betyder att Roger låg etta i världen under en mycket lång tid och under 2016 fick han motta det prestigefyllda priset “Moste Marketable Sports Person”. Utöver detta har Roger även utnämnts till “Swiss Athlete of The Year” flera gånger om.

Privatliv

Bakom alla stora atleter, matcher och priser, så finns det ett privatliv. Roger Federer bor tillsammans med sin fru Mirka Federer och deras fyra barn. Paret har tillsammans två tvillingdöttrar och två tvillingsöner och är idag bosatta i Bottmingen. Förutom schweizertyska, som är hans modersmål, talar han även flytande standardtyska, engelska och franska.

Snabbfakta

  • Roger Federer föddes den 8 augusti år 1981 i Schweiz.
  • Blev professionell tennisspelare som mycket ung (1998).
  • Vunnit 20 stycken Grand Slam-titlar, bland annat Wimbledon år 2003-2007.
  • Roger kammade hem en första plats i Australian Open 2018.
  • Boris Becker och Stefan Edberg var personer som Roger såg upp till väldigt mycket under sin uppväxt och tidiga tenniskarriär.
  • Det stora genombrottet för Roger Federer kom år 2003 genom att han vann sin allra första Grand Slam-titel i Wimbledon.
  • 2006 var tveklöst det absolut bästa året i Rogers karriär.